Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Απορρυπαντικά για ευαίσθητες επιδερμίδες βρεφών με περιεκτικότητα σε ζεόλιθο 15-30%

Απορρυπαντικά για ευαίσθητες επιδερμίδες βρεφών με περιεκτικότητα σε ζεόλιθο 15-30%


Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ν. Λυγερός: Το ζεόλαδο ως παράδειγμα καινοτομίας

Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο ειδικοί του ελαιόλαδου που έχουν φάει του κόσμου τα λεφτά κάνοντας σεμινάρια ποιότητας και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα, αφού οι Έλληνες παραγωγοί συνεχίζουν να πωλούν το πολύτιμο ελαιόλαδό τους που είναι βέβαια έξτρα παρθένο σε βαθμίδα. Με άλλα λόγια η ποιότητα μας, η αποδεδειγμένη ποιότητα μέσω των σεμιναρίων, φεύγει με φορτηγά. Έχουν λοιπόν καταφέρει να έχουμε βυτία ποιότητας. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ντρέπονται, διότι είναι χάρη σε τέτοιους ειδικούς που το ιταλικό ελαιόλαδο έχει κατηγορηθεί και στην Αμερική. Και το πιο πιθανόν είναι, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνει ακριβώς το ίδιο και με το δικό μας. Έτσι στην αντίθετη πλευρά παλεύουμε με τη χρήση του ζεόλιθου να καθαρίσουμε το ελαιόλαδο από τα βαρέα μέταλλα που εμπεριέχει λόγω της ατμόσφαιρας. Ο ζεόλιθος που καταπολεμά τον δάκο, τη μαργαρόνια, τον παγετό βοηθά πρακτικά στα ελαιόδεντρα για την υγεία τους και στη συνέχεια για την καρποφορία. Έτσι το ζεόλαδο που είναι απλώς το αποτέλεσμα της εφαρμογής ζεόλιθου στην ενσωμάτωση και στο ψέκασμα, έχει επεκταθεί και μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τώρα της Κύπρου για πρώτη φορά. Κάθε παραγωγός προσπαθεί το καλύτερο για τα ελαιόδεντρά του κι όταν βλέπει τα αποτελέσματα με το ζεόλιθο, το χαίρεται η καρδιά του. Κι αυτό το πνεύμα έχει αρχίσει να διαδίδεται. Γιατί με αυτό σεβόμαστε την αληθινή και γνήσια παραγωγή που αγαπά το προϊόν κι όχι για να μιλήσει μόνο με τη γλώσσα του μάρκετινγκ για το θέμα της ποιότητας, δίχως να κάνει καμιά ουσιαστική προσπάθεια για τους παραγωγούς που το παλεύουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός: Όταν παράγεις έργο

Όταν παράγεις έργο, δεν φοβάσαι τις αξιολογήσεις, γιατί γνωρίζεις την αξία σου και συνεχίζεις ακάθεκτος. Διότι ο ρόλος σου είναι ξεκάθαρος αν αγαπάς τον λαό σου και την πατρίδα σου. Κι αν έχεις βάλει στόχο να τους προσφέρεις την ύπαρξη της ελληνικής ΑΟΖ, όπου και να βρίσκεσαι δεν έχει σημασία, αφού ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Και κάθε εμπόδιο είναι ένας τρόπος να ξεπεράσεις τα προσωπικά σου προβλήματα και να αφοσιωθείς στα εθνικά θέματα που σ’ απασχολούν επί του πρακτέου λόγω Ελληνισμού. Αν λοιπόν ασχολείσαι ήδη με θέματα σαν την ελληνική ΑΟΖ, τον ελληνικό ζεόλιθο, την ελληνική καινοτομία, μην σταματάς τίποτα. Κι αν δεν είχες σκεφτεί ποτέ αυτά τα θέματα έως τώρα, έχεις την ευκαιρία να μπεις σε αυτό το πλαίσιο για να βοηθήσεις πραγματικά την πατρίδα. Διότι χωρίς να ξέρεις οι άλλες δραστηριότητές σου δεν είχαν την αποτελεσματικότητα που επεδίωκες. Τώρα όμως ξέρεις και μπορείς άνετα να ενημερωθείς για την αξία και τις προοπτικές που προσφέρουν η ΑΟΖ, ο ζεόλιθος και η καινοτομία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να συμβάλεις στον εθνικό αγώνα και να προωθήσεις το μέλλον των παιδιών μας. Αλλιώς δεν είναι ανάγκη να μας υποσχεθείς όλες τις άλλες λεπτομέρειες που προβλέπεις, διότι απλά, δεν μας αγγίζουν. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο το πλαίσιο και όλα εξαρτώνται από σένα για να είμαστε μαζί σου, όπου και να είσαι. Αλλιώς όπως και να είσαι, κάνε ό,τι θες γιατί δεν μας αφορά. Πριν μερικά χρόνια ο ελληνικός λαός δεν ήξερε καθόλου αυτά τα θέματα και όποιος πολιτικός ήθελε μπορούσε να τον κοροϊδέψει, χλευάζοντας τους ειδικούς. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει κι ο λαός μας ξέρει καλά αυτά τα θέματα και βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός: Όταν όλοι ασχολούνται με το ανούσιο

Όταν όλοι ασχολούνται με το ανούσιο, έχουν την εντύπωση ότι κάνουν και κάτι. Μόνο και μόνο επειδή συμφωνούν και αυτό ευχαριστεί την ύπαρξή τους. Άλλοι θέλουν την καρέκλα τους κι άλλοι θέλουν να την κρατήσουν. Μιλούν μάλιστα σοβαρά για τον εαυτό τους κι έχουν και υπόληψη, λες και δεν ήταν τίποτα πριν, λες και δεν υπήρχαν καν. Και θέλουν να πιστέψουμε ότι όντως ασχολούνται με τα δικά μας θέματα. Ενώ τα δικά μας είναι απλά και δεν αφορούν καμιά κυβέρνηση, αλλά μόνο την πατρίδα μας. Θέλουμε εδώ και καιρό ξεκάθαρες πράξεις που δεν χωρούν καμιά αμφισβήτηση από κανέναν. Θέλουμε την θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και τις απαραίτητες επίσημες οριοθετήσεις. Θέλουμε να προωθηθεί ο γύρος αδειοδότησης, γιατί είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που θα ανακουφίσει το λαό μας. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον ελληνικό ζεόλιθο και να προωθήσουμε την κάθετη ανάπτυξή του για τη Θράκη μας. Θέλουμε την απελευθέρωση των Κατεχομένων, γιατί είναι απαράδεκτη η βαρβαρότητα της κατοχής. Θέλουμε τα 12 ΝΜ για την κυριαρχία μας. Θέλουμε την καινοτομία, ως αιχμή του δόρατος για την πατρίδα μας, για να μην φεύγουν πια τα παιδιά μας. Θέλουμε μια Ελλάδα που να μην ντρέπεται, γιατί είναι η κοιτίδα του Ελληνισμού, που αποτελεί δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα. Αυτά θέλουμε και όποιος είναι ικανός να μας βοηθήσει σε αυτό το έργο, θα είμαστε μαζί του. Αλλιώς ας πάει εκεί πού ξέρει.
Διαβάστε περισσότερα... »
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ν. Λυγερός: Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος

Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος. Κι αν υπάρχουν μίζεροι πολιτικοί και κομματόσκυλα που προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν την αξιοποίησή του από την πατρίδα μας, απλώς θα φάνε τα μούτρα τους. Διότι η Θράκη έχει ανάγκη από το ζεόλιθο, για ν' αλλάξει και η ζωή για να αποκτήσει προοπτικές σοβαρές. Δεν έχουμε καθόλου ανάγκη από χρωματιστούς βουλευτές που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί για το ζεόλιθο επειδή είναι τόσο απασχολημένοι να διατηρούν καλές γειτονικές σχέσεις. Το να έχουμε ραγιάδες και σε τοπικό επίπεδο δεν μας προβληματίζει, αφού πάντα ήταν έτσι σε όλη την ιστορία μας. Απλώς είναι καλό να ξέρουμε ότι είναι ανίκανοι να βοηθήσουν την πατρίδα μας. Έτσι οι δικαιολογίες που βρίσκουν είναι πάντα γελοίες, γιατί δεν βασίζονται πάνω σε γνώσεις, αλλά μόνο και μόνο σε πολιτικάντικες σκοπιμότητες με το υπόβαθρο βέβαια της ασχετοσύνης. Ο ζεόλιθος της Θράκης είναι μία πηγή ζωής για όλους τους Θρακιώτες και κατ' επέκταση για όλους τους Έλληνες σε δεύτερη φάση. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε σημασία σε διάφορα λαμόγια του κατά Λουκά που νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν ένα εθνικό θέμα. Διότι ο ζεόλιθος της Θράκης είναι ένα εθνικό θέμα, όπως είναι και η ΑΟΖ. Και χαιρόμαστε που προχωράνε οι διαδικασίες αδειοδότησης και ότι ενδιαφέρονται ελληνικές εταιρείες για την αξιοποίησή του. Η Περιφέρεια έχει δώσει το θετικό της στίγμα και το ίδιο και οι Δήμοι που έχουν άμεση σχέση με τις τοποθεσίες των κοιτασμάτων. Αυτοί παράγουν ουσιαστικό έργο και για τους δικούς τους αλλά και για όλους τους Έλληνες. Ας περάσουμε λοιπόν στην τελική φάση για να δούμε επιτέλους τον ζεόλιθο της Θράκης να βοηθάει τον λαό μας και την πατρίδα μας σε πρακτικό επίπεδο πια.
Διαβάστε περισσότερα... »
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant με χρήση ζεόλιθου

Πώς λειτουργούν οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant; 
Οι αφυγραντήρες desiccant Meaco εκμεταλλεύονται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης, χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή όπως οι αφυγραντήρες που ξέραμε έως σήμερα. Η βάση λειτουργίας τους είναι η χρήση του αφυγραντικού υλικού desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει την ιδιότητα να παρακρατά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα, τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο του αφυγραντήρα ή με σωληνάκι στην αποχέτευση.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Panasonic Develops 'Photocatalytic Water Purification Technology' - Creating Drinkable Water with Sunlight and Photocatalysts

In India, approximately 70 per cent of the population uses water not from taps but primarily that from under the ground. Leaching into it are harmful substances such as agrochemical residues, the arsenic of Himalayan ore veins, and hexavalent chromium produced from leather tanneries. This contamination has come to be seen as a societal problem, having caused health problems for as many as 50 million people.

To solve such drinking-water issues worldwide, Panasonic has developed its own photocatalytic water purification technology. This technology uses photocatalysts and the UV rays from sunlight to detoxify polluted water* at high speeds, creating safe and drinkable water. This breakthrough caught much attention when Panasonic unveiled it in Tokyo at Eco-Products 2014.

With two core technological developments, Panasonic's Photocatalytic Water Purification Technology processes water more efficiently

1. Achieving a High Capacity to Decompose Toxic Substances with Synthesis Technology of Photocatalysts

When photocatalysts are exposed to ultraviolet light, formed reactive oxygen purifies the toxic substances. However, TiO2, a kind of photocatalyst, comes in extremely fine particles and is troublesome to collect once dispersed in water. Methods of binding TiO2 to larger matter have hence been used, but they in turn suffered a loss of surface active site. Panasonic developed a way of binding TiO2 to another particle, zeolite, which enables photocatalysts to maintain their inherent surface active site. Moreover, since the two particles are bound together by electrostatic force, there is no need for binder chemicals.

2. Achieving High Processing Speeds with Water Purification Technology that Disperses Photocatalytic Materials

When these novel photocatalytic particles are agitated, TiO2 is released from the zeolite and dispersed throughout the water. As a result, reaction speed is markedly elevated compared to conventional methods of fixing TiO2 on a surface of substrates, enabling a large volume of water to be processed in a short amount of time. Leaving the water still will cause TiO2 to bind to zeolite again, making it easy to separate and recover the photocatalysts from the water - allowing them to be reused at a later time.






Establishing an infrastructure for supplying safe drinking water

Along with being driven by light, another key feature of photocatalysts is that they remove any necessity of pharmaceuticals. As such, they offer a low-cost and environmentally friendly way of treating water.
Panasonic aims to provide this water to small rural communities, for example, using trucks equipped with photocatalytic water purification systems. Beyond this, the company is looking at linking up with local water supply operators to establish water purification facilities, and is also considering the licensing of this technology to businesses. Panasonic is working to lower costs and maintenance requirements with the water purification systems - its aim being to make this technology available right across India and other emerging nations.


http://news.panasonic.net
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 'ΑΟΖ, Ζεόλιθος και προοπτικές για τους νέους' Αλεξ/πολη 16/12/14

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, Ζεόλιθος και προοπτικές για τους νέους". 2ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης. Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή 'Επιλογές TV'. 16/12/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Επιλογές TV". 16/12/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα nemeapress. 15/12/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα nemeapress. 15/12/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: ''Ζεόλιθος & Ζεόλαδο - Ελλάδα Κύπρος''. 9-12-2014

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος & Ζεόλαδο - Ελλάδα Κύπρος". ΣΤΕΓ, Αίθουσα Αγρό. Ηράκλειο. Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 12.00.
Διαβάστε περισσότερα... »
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ν. Λυγερός: Βαρέα μέταλλα, Αυτισμός και Ζεόλιθος / Heavy metals, Autism and Zeolite

Οι πιο πρόσφατες μελέτες στον τομέα του αυτισμού αποδεικνύουν το γεγονός ότι το ποσοστό του αυξάνεται εκθετικά σε σχέση με την πιθανότητα ύπαρξης της ασθένειας στον πληθυσμό. Σε επίπεδο τοξικολογίας είναι εντυπωσιακό το πόσο μερικές ουσίες επηρεάζουν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αν εξετάσουμε αρχικά τα δεδομένα που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βλέπουμε ότι όσο αφορά στο αυτιστικό φάσμα, είχαμε το 1975, ένα παιδί στα 5000 που είχε την ασθένεια, ένα στα 2500 το 1985, στη συνέχεια ένα στα 500 το 1995 και μετά με διαδοχικά ποσοστά 1/250, 1/166, 1/150, 1/110, 1/88 και φτάνουμε το 2014 στο ποσοστό 1/68. Σε αυτό το φάσμα βρίσκουμε συνολικά τον βαθύ αυτισμό, και τα σύνδρομα του ReH και Asperger. Καταλήγουμε να έχουμε στην Αμερική το 40% των παιδιών να έχουν ένα δείκτη νοημοσύνης κάτω των 70, ενώ ο φυσιολογικός είναι 100. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η φθορά του δείκτη νοημοσύνης οφείλεται και σε περιβαλλοντικές καταστάσεις. Η μία από τις κυρίαρχες είναι η παρουσία βαρέων μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό που οφείλεται στους ρύπους. Ο αυτισμός που δεν είναι κληρονομική ασθένεια είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της περιβαλλοντικής πίεσης πάνω στους ανθρώπους. Είναι λοιπόν σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον τα βαρέα μέταλλα και σε αυτό το πλαίσιο ο ζεόλιθος μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα, αφού γνωρίζουμε ότι τα δεσμεύει και λειτουργεί ως φυσικός αποτοξινωτής. Ο κλινοπτιλόλιθος έχει την εξής επιλεκτικότητα όταν βρίσκεται σ’ ένα περιβάλλον με τα ακόλουθα στοιχεία: Cs>Pb>NH4>Na>Sr>Cd,Cu,Zn. Καθώς ξέρουμε ότι ο μόλυβδος είναι από τα πιο τοξικά στοιχεία που ενοχλούν το ανθρώπινο ον. Κατά συνέπεια διαθέτουμε ένα αποτελεσματικό εργαλείο που στο μέλλον μπορεί ν’ αναδειχθεί επιστημονικά ως μία αντιμετώπιση και της εμφάνισης του αυτισμού σε προβληματικές περιοχές, όπου το περιβάλλον προκαλεί προβλήματα στην υγεία.


Νίκος Λυγερός - Βαρέα μέταλλα Αυτισμός και Ζεόλιθος.
Διαβάστε περισσότερα... »

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελληνικός Ζεόλιθος
Copyright © 2013 - 2019.