Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Συνέντευξη, Γιώργος Χατζηγεωργίου (Νέα της Θράκης)


Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Κοινωνική Συμμαχία Γιώργος Χατζηγεωργίου απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα. 

Είστε ευρέως γνωστός από τους αγώνες σας κατά των χρυσωρυχείων. Τον αγώνα αυτόν τον δίνει η τοπική κοινωνία χρόνια. Ποια θα είναι η κατάληξη κατά την άποψή σας;
H απελευθέρωση της Θράκης από αυτό το έγκλημα διότι έχουμε ήδη επιλέξει το μέλλον και αυτό λέγεται Ζεόλιθος.

Ήταν ένα από τα βασικά κίνητρα να ασχοληθείτε με τις περιφερειακές εκλογές το θέμα των χρυσωρυχείων;
Οι αγώνες κατά της καταστροφής του τόπου δημιούργησαν το αρχικό πλαίσιο συνεργασίας με τους Δήμους αλλά και την Περιφέρεια της ΑΜΘ. Αλλά το κίνητρο είναι η εφαρμογή εποικοδομητικών λύσεων για τη Θράκη μας.

Γυρίζουμε το χρόνο μπροστά και είστε στο περιφερειακό συμβούλιο. Ποιο είναι το πρώτο θέμα που θα θέσετε;
Τα θέματα υπάρχουν ήδη. Αλλά αφού θέλετε το πρώτο, αυτό θα είναι : Απενεργοποίηση αποβλήτων Ελαιοτριβείων και την μετατροπή τους σε λίπασμα με τη βοήθεια του Ζεόλιθου.

Έχετε ζήσει και στις δύο μεγάλες πόλεις του Έβρου. Στην Αλεξανδρούπολη εγκατασταθήκατε πριν από λίγα χρόνια λόγω εργασίας. Τι ενώνει και τι χωρίζει Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη;
Αυτό που ενώνει τη Νέα Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη είναι o σιδηρόδρομοs. H πρώτη είναι κοίτασμα ανθρωπιάς και η δεύτερη το λιμάνι της έτσι και οι δύο έχουν να παίξουν ένα στρατηγικό ρόλο στην Ανάπτυξη της Θράκης.

Το κεντρικό τμήμα του Έβρου υποφέρει λόγω κρίσης. Αν ρωτήσετε τους επαγγελματίες του Σουφλίου ψάχνουν με κιάλια τα τουριστικά λεωφορεία, κάτι που στο παρελθόν φυσικά δε συνέβαινε. Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μέχρι που μπορεί να φτάσει και ποια πρέπει να είναι η βοήθεια της περιφέρειας;
Ο δρόμος του μεταξιού είναι από μόνος του παράδειγμα εξωστρέφειας. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή και μέσα από το Συμβούλιο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας με τη βοήθεια και του Προέδρου του κ. Πέτρου Σουκουλιά, είναι η αναγέννηση της δραστηριότητας του μεταξιού και η ανάδειξη της υψηλής ποιότητάς του, που το καθιστά ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο. Εδώ ο ζεόλιθος θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο μιας και πρέπει να έχουμε νέες καλλιέργειες παραδοσιακής μουριάς για την τροφή του μεταξοσκώληκα.

Ζεόλιθος. Όταν ακούτε ότι ο Έβρος έχει περιουσία στο συρτάρι πώς αισθάνεστε;
Ο ζεόλιθος φέρνει την επανάσταση σε τομείς όπως η γεωργία αλλά και η κτηνοτροφία, μέσα από τον καθαρισμό των εδαφών με παράλληλη εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων δίνοντας αύξηση στην παραγωγή και βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης του παραγόμενου προϊόντος.
Η χαρά λοιπόν είναι αυτή που δίνει δύναμη στο έργο !

Υπάρχουν πέντε λέξεις για να περιγράψετε τον Έβρο;
Ζεόλιθος
Σιδηρόδρομος
Λιμάνι
Καινοτομία
Ανάπτυξη
(Όλα αυτά, στο: http://anaptiksi-thrakis.blogspot.gr)

Βιογραφικό σημείωμα Γιώργου Χατζηγεωργίου
Γεννήθηκε στις 30/12/1975 στο Διδυμότειχο και μεγάλωσε στη Νέα Ορεστιάδα. Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή της Βάρνας με ειδικότητα Μηχανικός Πληροφορικής και Υπολογιστών. Εργάστηκε σε διάφορους τομείς, όπως καθηγητής πληροφορικής σε πολλές βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και ως εισηγητής, σε σεμινάρια πληροφορικής, σε N.Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη. Από το 2000 έως και το 2006 στην εταιρία πληροφορικής PCSOFT στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας ως Μηχανικός Πληροφορικής. Στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων εργάστηκε σε διάφορα μέρη της Ευρώπης όπως Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικο Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως, στη Διεύθυνση Πληροφορικής στο τμήμα hardware και δικτύων. Είναι συνεργάτης του Dr. Νίκου Λυγερού σε θέματα ΑΟΖ, Ζεόλιθου και Καινοτομίας.

πηγή : http://www.thrakinea.gr/archives/76535

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελληνικός Ζεόλιθος
Copyright © 2013 - 2019.