Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τον Ζεόλιθο, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Eνημερωτική-ημερίδα-για-τον-Ζεόλιθο--Καστοριά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Παρασκευή 27-02-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τον Ζεόλιθο, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνδιοργάνωση με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ - (ΑΝΚΟ), ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Η ανάκαμψη της γεωργίας με ζεόλιθο», στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καστοριάς.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή κ. Νίκο Λυγερό για τις πολυποίκιλες ιδιότητες του ζεόλιθου, ενός ορυκτού με εφαρμογή τόσο στον τομέα της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας, στο περιβάλλον, στην ιχθυοκαλλιέργεια αλλά και την ιατρική.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις χρήσεις του ζεόλιθου στη γεωργία και τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή μας. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν με μόνιμες ευεργετικές επιδράσεις, αφού δεν αποικοδομείται όπως τα άλλα βελτιωτικά εδάφους. Η χρήση του και η ανάμειξή του στο έδαφος βελτιώνει τις θρεπτικές ικανότητες του και αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών, μειώνει τις ασθένειες στο ριζικό σύστημα και αυξάνει την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τη γεύση τους. Η χρήση του επιφέρει ακόμη εξοικονόμηση στην κατανάλωση νερού, γιατί έχει την ιδιότητα να το κατακρατεί και να μειώνει την απώλειά του, αλλά και εξοικονόμηση στα λιπάσματα και στα φυτοφάρμακα. Λειτουργεί σαν «σφουγγάρι» όπου συλλαμβάνει και ρυθμίζει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, απελευθερώνοντας τα αργά όταν απαιτείται, ενώ απορροφά και παγιδεύει τις τοξικές προσμίξεις. Κατά συνέπεια προάγεται η καλή διαχείριση του εδάφους και η μείωση της ρύπανσης του υδροφόρο ορίζοντα.

Όσον αφορά τους άλλους τομείς εφαρμογής του, ο ζεόλιθος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, μπορεί να λειτουργήσει σαν συμπλήρωμα διατροφής για τον άνθρωπο, να συμβάλει στη θεραπεία του έλκους του στομάχου, στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων, στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση των παρενεργειών από χημειοθεραπείες κ.λπ
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε ότι « Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να συμβάλλουμε στην βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των παραγόμενων προϊόντων, με την ταυτόχρονη μείωση του κόστους. Σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιήθηκε και η συγκεκριμένη ημερίδα, από τον «ειδικό» κ. Νίκο Λυγερό ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, δεύτερη μέρα παραμονής του κ. Λυγερού στην Καστοριά περιηγήθηκαν μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σαββόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη, σε διάφορα σημεία της λίμνης και υδατορέματα, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα πιλοτικής εφαρμογής του ζεόλιθου στις εκβολές της λίμνης. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγροκτήματα της περιοχής (οπωρώνες μηλιάς, καλλιέργειες τριανταφυλιάς) όπου εφάρμοσαν πιλοτικά σε τμήματα των αγροκτημάτων ζεόλιθο προκειμένου να παρατηρηθεί η διαφορά στις καλλιέργειες. Τέλος, επισκέφτηκαν κτηνοτροφική μονάδα και μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων, όπου εφάρμοσαν ζεόλιθο καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή το ορυκτό έχει πάρα πολλές χρήσεις και στη ζωϊκή παραγωγή.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: «Προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον»

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: «Προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον». Δημοτικό Σχολείο Νικήτης Χαλκιδικής. Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός: Μαθήματα ζεόλιθου

Ν. Λυγερός:  Μαθήματα ζεόλιθου.
Νίκος Λυγερός: Μαθήματα ζεόλιθου. 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης. 25/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: «Κεράσια, ζεόλιθος και καινοτομία»

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: «Κεράσια, ζεόλιθος και καινοτομία».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Κεράσια, ζεόλιθος και καινοτομία". Πολιτιστικό Κέντρο Κολινδρού, 24/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε κτήμα - Κέρκυρα

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε κτήμα - Κέρκυρα.
Ενσωμάτωση ζεόλιθου στο κτήμα του Α. Ζάγκα, Κέρκυρα στις 16/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε Βιολογικό αγρό - Αλεξανδρούπολη

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε Βιολογικό αγρό κατά τη σπορά κτηνοτροφικών κουκιών για εδαφοβελτίωση. Αλεξανδρούπολη, στις 23/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στη Βουλή οι ποινικές ευθύνες υπουργών για τον ζεόλιθο

Στη Βουλή οι ποινικές ευθύνες υπουργών για τον ζεόλιθο.
Στη Βουλή βρίσκεται από προχθές η δικογραφία που αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών για τη ματαίωση της επένδυσης του ζεόλιθου, στα Πετρωτά Εβρου, εξαιτίας της οποίας το Δημόσιο ζημιώθηκε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη μη είσπραξη εσόδων και φόρων.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο, η ποινική δικογραφία αφορά τους πρώην υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράντζη, Τίνα Μπιρμπίλη (πρώην υπουργός Περιβάλλοντος), Ασημάκη Παπαγεωργίου (πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος) και τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Στα συρτάρια του Κοινοβουλίου βρίσκεται, για την ίδια υπόθεση, η πρώτη δικογραφία που διαβιβάστηκε πέρυσι από τη Δικαιοσύνη εις βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη.

Ζημιά 40 εκατ. ευρώ

Εκπρόσωπος της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία», που είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση το έργο εξόρυξης ζεόλιθου σε έκταση 161 στρεμμάτων στα Πετρωτά του Εβρου, κατηγορεί τα πολιτικά πρόσωπα ότι με τις πράξεις και παραλείψεις τους συνετέλεσαν στη ματαίωση της επένδυσης, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά τόσο στην εταιρεία όσο και στο Δημόσιο, που είναι μέτοχος στην εταιρεία σε ποσοστό 8%. Η εταιρεία, η οποία είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες το 2004, επικαλείται ότι το έργο θα εξασφάλιζε τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας και δεν θα χρειαζόταν να εισάγει το Δημόσιο ζεόλιθο από την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Επειδή ωστόσο η υπόθεση αφορά πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ισχύουν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με αυτές, για να προχωρήσει η υπόθεση πρέπει να υπάρξει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (απαιτούνται 60 υπογραφές βουλευτών), ή αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής (απαιτούνται 30 υπογραφές). Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει το Σώμα του Κοινοβουλίου να υπερψηφίσει τις προτάσεις.
Α.Ν.Γ
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Zeolite on trauma

Zeolite on trauma
Zeolite on trauma (page 182).
Διαβάστε περισσότερα... »

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Από τη γεωργία στην καινοτομία του ζεόλιθου»

Νίκος Λυγερός: «Από τη γεωργία στην καινοτομία του ζεόλιθου».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Από τη γεωργία στην καινοτομία του ζεόλιθου». Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιταγρών Δράμας. Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός: Ενσωμάτωση ζεόλιθου (γεωργία, κτηνοτροφία) - Σέρρες

Ν. Λυγερός: Ενσωμάτωση ζεόλιθου (γεωργία, κτηνοτροφία) - Σέρρες
Νίκος Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου (γεωργία, κτηνοτροφία). Αναγέννηση Σερρών, 22/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Πρακτική εφαρμογή ζεόλιθου στη γεωργία»

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: Πρακτική εφαρμογή ζεόλιθου στη γεωργία. Αναγέννηση Σερρών, 22/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην γεωργία της καινοτομίας»

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην γεωργία της καινοτομίας»
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην γεωργία της καινοτομίας». Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρεως, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου. Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κρήτη TV, 21/02/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κρήτη TV, 21/02/2014.
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κρήτη TV με τον Γ. Σαχίνη στις 21/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Η καινοτομία του Ζεόλιθου στη γεωργία»

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Η καινοτομία του Ζεόλιθου στη γεωργία»
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Η καινοτομία του Ζεόλιθου στη γεωργία» . Τοπικό Δημαρχείο Δημοτικού Διαμερίσματος Πέλλας. Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην περιφέρεια» - Κρήτη

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην περιφέρεια» - Κρήτη.
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην περιφέρεια". Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω". Ηράκλειο, Κρήτη. Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Zeolites in dermatology

Application-of-natural-zeolites-in-medicine-and-cosmetology-zeomedcos--Zeolites-in-dermatology.
S.D. Ahmedova
Azerbaijan Medical University


Zeolites are natural aluminum silicates of volcanic origin.

Recent researches showed that zeolite supresses the biological activity of many pathogenic microorganisms and adsorbs them, accelerating the process of recovery from infec­ tious diseases. Aim of the research is to study the clinical effectiveness of 20% ointment and it's versions in the therapy of patients with different dermatoses.

Mateials and methods of the research. In the process of preliminary expeimental researches οn laboratory animals (horses) was revealed the effectiveness of 20% zeolitic oint­ ment based οn vaseline. While the following researches we have developed the following structures of zeolitic ointment:
- the zeolitic ointment riched in zinc (zeolite - 17%, zeolite, riched in metal zinc (2p) - 3%). Zinc participates in immunogenesis, different metabolic processes of the organism;
- the zeolitic ointment riched in copper (zeolit - 17% zeolite riched in metal of copper (Si) - 3%). Copper takes im­ portant part in antioxidant protection of the organism, because copper together with zinc enters the structure of antioxidant ferment - superoxide dismutase and antioxidant protein of blood plasma - cerruloplazmina which is the carrier of this metal. Copper possesses antiinflammatory and antiseptic characteristics.
- the zeolitic ointment riched in zinc and copper (zeolite - 17%, zeolite riched in metal of zinc) - 1,5% zeolite riched in metal of copper (Si) - 1,5% - "mixed ointment".


Also there was developed a cosmetic clearing mask for the care of skin, including the foundation (60-75%) - fine dis­ persed mineral sorbates from zeolite contaimimg tufa from Aydag and biologically active substances (25-40%) - the crushed medicinal vegetational raw mateials, containing in identical proportions died flowers of camomile, grass of beg­ gar-ticks, grass of field horsetail, leaves of nettle, grass of origan, petals of violet, thyme, root of bare licoice.

82 patients with various dermatoses at the age from 8 months till 76 years old, who have been casually selected dur­ ing RDVD and volunteers who agreed to have treatment with 20 % zeolitic ointment and its vaious vaiants, participated in clinical researches. Among patients at 28 ones (34,1 %) the psoiasis was diagnosed, at 26 ones (31,7 %) - puigo, at 20 (24,4 %) - atopic dermatitis, at 8 ones (9,8 %) - acrodermatitis enteropathica.

Analysis of the effectiveness of using zeolite ointment while topical therapy showed rather quicker approach of clinical effect while using mixt ointments - variant of zeolite oint­ ment together with Ζn and Ci. Analysis of the katamnestic data revealed the lack of syndrome of cancelling and more firm re­ mission for 4-9 monthes in the patients diseased of dermatitis, pruigo and psoiasis.

So zeolitic ointment is a preparation of choice at heavy skin pathologies as a exfoliating, regenerating, antipruitic, sedative, resrtoing the trophism topic means increasing the effectiveness of the cure of skin diseases. Dimensioned use of the zeolitic ointment in dermatology needs further biochemical and clinical-immunological researches at the level of cellular and humoral immunity.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ο Νίκος Λυγερός για τον ζεόλιθο στο TvCRETA

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή ''ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ'', TvCRETA με τον Κώστα Συλιγάρδο στις 19/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Λυγερός: Η μικροβιολογική δράση του ζεόλιθου

Μια από τις πιο εντυπωσιακές δράσεις της χρήσης του ζεόλιθου είναι η εφαρμογή του στην ποιότητα του γάλακτος. Ήδη ξέρουμε από παλαιότερη μελέτη ότι το συμπλήρωμα της διατροφής των αγελάδων, επιτρέπει μια αύξηση της παραγωγής κατά 17 %. Με την φυσική αποτοξίνωση που προκαλεί ο ζεόλιθος δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, είναι φυσιολογικό να έχουμε έναν οργανισμό σε καλύτερη φυσική κατάσταση και κατά συνέπεια να έχει καλύτερη παραγωγική απόδοση. Εφαρμογές του ζεόλιθου είχαν δείξει στον καθαρισμό του νερού ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των κυανοβακτηρίων. Οι πιο πρόσφατες εφαρμογές του ζεόλιθου αυτή τη φορά στη διατροφή των προβατίνων δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση του πληθυσμού των μικροβίων ανά μονάδα. Πιο συγκεκριμένα μια μελέτη ενός μηνός έδειξε ότι μετά από 15 μέρες διατροφής με 2% ζεόλιθο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση από 1.000.000 μικρόβια ανά μονάδα σε 400.000 μικρόβια ανά μονάδα. Στη συνέχεια στο επόμενο δεκαπενθήμερο περάσαμε στο στάδιο των 300.000 μικροβίων. Αλλά η διαφορά δεν είναι μόνο αξιόλογη, αλλά κάνει και τη διαφορά σε ένα νέο τομέα εφαρμογής. Βέβαια, γνωρίζουμε τη μυκητοκτόνα δράση του ζεόλιθου αλλά τώρα έχουμε στοιχεία και σε επίπεδο μικροβιολογικό, πράγμα το οποίο είναι σημαντικό για την κτηνοτροφία μας.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κώστας Δαμοβολίτης: ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην Κρήτη

Εσπερίδα με θέμα "ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην Κρήτη" πραγματοποιεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα η Περιφέρεια Κρήτης στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Νικόλαος Λυγερός.

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία του καθηγητή πραγματοποιήθηκε άλλο ένα ταξίδι του καθηγητή στην Κύπρο με στόχο την ψυχολογική ενίσχυση των Κυπρίων και την επίλυση προβλημάτων τους.

Για το ταξίδι αυτό μίλησε στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο σύνδεσμος του στην Κρήτη και μαθητής του Κώστας Δαμοβολίτης.
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για τον ζεόλιθο στο TV10 Θεσσαλίας

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για τον ζεόλιθο στο TV10 Θεσσαλίας.
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίας στην εκπομπή "Ο,τι αξίζει" με τη Στέλλα Χασάπη στις 13/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Άνθρωπος και Υγεία»

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Άνθρωπος και Υγεία». Ξενοδοχείο Mediterranean Beach Hotel, Λεμεσός. Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Λυγερός - Χρήση ζεόλιθου σε φάρμα. Τρίκαλα

Ν. Λυγερός - Χρήση ζεόλιθου σε φάρμα. Τρίκαλα
Ν. Λυγερός - Χρήση ζεόλιθου σε φάρμα. Τρίκαλα. Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε θερμοκήπιο. Τρίκαλα

Ν. Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε θερμοκήπιο. Τρίκαλα
Νίκος Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε θερμοκήπιο. Τρίκαλα, 12/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε ροδιές. Τρίκαλα

Ν. Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε ροδιές. Τρίκαλα.
Ν. Λυγερός - Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε ροδιές. Τρίκαλα. Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Λυγερός: Το μέλλον μας είναι ο Ζεόλιθος, χρήσεις: γεωργία, κτηνοτροφία, άνθρωπος

Ν. Λυγερός: Το μέλλον μας είναι ο Ζεόλιθος, χρήσεις: γεωργία, κτηνοτροφία, άνθρωπος.
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το μέλλον μας είναι ο Ζεόλιθος, χρήσεις: γεωργία, κτηνοτροφία, άνθρωπος". Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18:00.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ελληνικός Φυσικός Ζεόλιθος. Τόνωση της οικονομίας και προστασία του περιβάλλοντος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο και το μέλος του Δ.Σ. αυτού κ. Αθανάσιο Λιούτα, είχαν οι κ.κ. Απόστολος Κολίτσας και Μιχάλης Γεωργούλας, αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων αντίστοιχα....

Οι κ.κ. Κολίτσας και Γεωργούλας ανέπτυξαν στους επικεφαλής του Επιμελητηρίου τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν, τόσο για την επιχειρηματική δράση, όσο και για τη προστασία του περιβάλλοντος, από τη χρήση του ελληνικού φυσικού ζεόλιθου.

Επίσης συμφωνήσανε ότι η διάθεσή του στο καταναλωτικό κοινό πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιτευχθούνε τα επιθυμητά αποτελέσματα για κάθε χρήση και χωρίς κίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος εξασφαλίζει τη ποιότητα του πόσιμου νερού, χρησιμοποιείται στον καθαρισμό διαφόρων τύπων λυμάτων (αστικά, βιομηχανικά, γεωργικά, ραδιενεργά απόβλητα), βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών, ρυθμίζει το pH του νερού προς το ουδέτερο, δεσμεύει και απομακρύνει βαρέα μετάλλα και ραδιενεργά νουκλεοτίδια από το έδαφος κ.α..

Όλα αυτά θα αναπτυχθούν λεπτομερώς στις 6 μ.μ. της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, εκεί όπου ο Στρατηγικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ημερίδας, που διοργανώνει το ΓΕΩΤΕΕ Κ.Ε. και ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων με θέμα «Το μέλλον μας είναι ο ζεόλιθος. Χρήσεις: Γεωργία-Κτηνοτροφία-Άνθρωπος».
Διαβάστε περισσότερα... »

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για τον ζεόλιθο στο TV10

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για τον ζεόλιθο στο TV10.
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για τον ζεόλιθο, στο TV10 Θεσσαλίας 11/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος ως αγώνας της Σπάρτης»

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος ως αγώνας της Σπάρτης».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος ως αγώνας της Σπάρτης". Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου (Πεζόδρομος Κλεομβρότου), Σπάρτη. Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός: Ζεόλιθος για ζώα

Ν. Λυγερός: Ζεόλιθος για ζώα.\
Νίκος Λυγερός - Ζεόλιθος για ζώα. Μυτιλήνη, 27/01/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ενσωμάτωση ζεόλιθου, Εκκλησάκι Αγ. Αρσενίου - Γ. Παϊσίου

Ενσωμάτωση ζεόλιθου, Εκκλησάκι Αγ. Αρσενίου - Γ. Παϊσίου.
Ενσωμάτωση ζεόλιθου, Εκκλησάκι Αγ. Αρσενίου - Γ. Παϊσίου, Πλατανότοπος Μαΐστρου - Αλεξανδρούπολη. 01/02/014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εμπλοκή Κυριακόπουλου και S&B σε «σκάνδαλο» ζεόλιθου

Εμπλοκή Κυριακόπουλου και S&B σε «σκάνδαλο» ζεόλιθου.
Τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο χάνει το δημόσιο από το «μπλόκο» επένδυσης στον Έβρο.

Ένας «πόλεμος» συμφερόντων με πιθανές πολιτικές διαστάσεις φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την ανάσχεση μιας επένδυσης ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, για εξόρυξη ζεόλιθου στον Έβρο.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ενδεχόμενες ευθύνες έξι πολιτικών προσώπων, των Τίνα Μπιρμπίλη, Σταύρου Καλαφάτη, Γιάννη Μπουγά, Τάσου Νεράτζη, Κωστή Μουσουρούλη και Ασημάκη Παπαγεωργίου, νυν υφυπουργού ΠΕΚΑ.

Η υπόθεση αφορά στη ματαίωση επένδυσης με απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεόλιθου στην τοποθεσία Πετρωτά Έβρου από την εταιρεία «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία». Επίσης, διερευνάται αν με τις ενέργειες των ανωτέρω προκλήθηκε ζημία στην εταιρεία, αλλά και στο ελληνικό Δημόσιο. Το Δημόσιο εμφανίζεται ως μέτοχος στην εταιρεία με ποσοστό 8%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «DEAL news», πολλοί είναι εκείνοι που «βλέπουν» ότι από τη ματαίωση της επένδυσης επωφελούνται ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, μόλις 10 χλμ. βόρεια των Πετρωτών, στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, υπάρχει επίσης κοίτασμα ζεόλιθου, το οποίο εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ο ζεόλιθος που εξορύσσεται στη Βουλγαρία από την S&B εισάγεται στην Ελλάδα (εισαγωγή του ορυκτού γίνεται επίσης και από την Τουρκία) προς 350 ευρώ ανά τόνο. Αν όμως είχε αξιοποιηθεί το κοίτασμα ζεόλιθου στον Έβρο, το οποίο εκτιμάται στα 100 εκατ. τόνους και με καθαρότητα 95%, η χώρα μας θα προμηθευόταν φθηνότερο και καλύτερης ποιότητας ζεόλιθο (η τιμή θα μπορούσε να είναι από την εκμετάλλευση του εγχώριου κοιτάσματος στα 150-200 ευρώ ανά τόνο).

Η S&B του κ. Κυριακόπουλου δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε όσους την παρουσιάζουν «ωφελημένη» από τη ματαίωση της επένδυσης στα Πετρωτά. Στο κάδρο της φερόμενης ωφέλειας κάποιοι βάζουν και το γεγονός ότι η S&B διαθέτει λατομείο στην τοποθεσία Πεντάλοφο του Έβρου, το οποίο έχει σταματήσει την παραγωγή από το 2004, ωστόσο το δημόσιο δεν έχει ανακαλέσει την άδεια.

Οι απώλειες σε έσοδα για το δημόσιο από τη μη εξόρυξη ζεόλιθου στον Έβρο ανέρχονται σε 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίζονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Επιπλέον, η επένδυση θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας, που θα τόνωναν την τοπική οικονομία. Αν συνυπολογιστούν και τα έσοδα που χάνονται από μεγάλους ξένους πελάτες, που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για αγορές ελληνικού ζεόλιθου όπως οι Κινέζοι, η «χασούρα» για το δημόσιο πολλαπλασιάζεται. Όλα αυτά σε μια εποχή που για να μπουν «ψίχουλα» -συγκριτικά με το κοινωνικό κόστος- στα άδεια κρατικά ταμεία, κόβονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές και οι δανειστές βρίσκουν ευκαιρία για να αποτελειώσουν όσα εργασιακά και στοιχειώδη δικαιώματα έχουν απομείνει, όπως το δικαίωμα σε δωρεάν, καθολικής πρόσβασης, δημόσια υγεία.
Διαβάστε περισσότερα... »
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ζεολιθική υγεία»

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ζεολιθική υγεία».
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεολιθική υγεία". Βοτανοπωλείο - Τεϊοποιείο "Παιώνια", Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο, Αθήνα. Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 19.00.
Διαβάστε περισσότερα... »
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ν. Λυγερός - Η δυναμική του ζεόλιθου

Η δυναμική του ζεόλιθου ξεπερνά όλο και περισσότερα εμπόδια και μετατρέπει αυτό το στρατηγικό ορυκτό σε εθνικό ζήτημα που ζει μέσω του ελληνικού λαού. Ο ζεόλιθος πριν λίγο καιρό ήταν παντελώς άγνωστος στην πατρίδα μας, ενώ κάθε χρόνο η Ανθρωπότητα χρησιμοποιεί τέσσερα εκατομμύρια τόνους. Στη συνέχεια ήταν άγνωστες οι βασικές του ιδιότητες ενώ λειτουργεί ως φυσική αποτοξίνωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά κανείς δεν ήξερε τι γίνεται ακριβώς με τον ελληνικό ζεόλιθο ενώ υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις λόγω γραφειοκρατίας. Τώρα όμως ο ελληνικός λαός έχει μάθει για τις πολλαπλές εφαρμογές που έχει στους τομείς υδρογονανθράκων, της κατασκευής, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας αλλά και της ανθρώπινης χρήσης. Ξέρει την ικανότητά του να καταπολεμά τον παγετό, τον δάκο της ελιάς, τον νηματώδη σκώληκα, τους μύκητες. Έχει αποκτήσει γνώσεις για την αύξηση της παραγωγής που επιτρέπει την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων, για την αποφυγή σκληρών φυτοφαρμάκων που μολύνουν το περιβάλλον. Τώρα ο ελληνικός ζεόλιθος άγγιξε επιτέλους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προωθούν την αξιοποίησή του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Διότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει στην πατρίδα μας και ειδικά στη Θράκη που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα κατά καιρούς, αυτός ο ορυκτός πλούτος, ενώ μπορεί άνετα να αποτελέσει ένα προϊόν εξαγωγής που μπορεί να βοηθήσει επί της ουσίας για την ανάκαμψή μας. Επίσης με τις ιδιότητες που έχει μπορεί άνετα να καλυτερέψει την παραγωγή του ελαιόλαδου, το οποίο είναι προϊόν φάρος σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προσπεράσουμε και τα τελευταία εμπόδια για να δούμε την υλοποίηση ενός οράματος με την αρχή της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου και τον στρατηγικό σχεδιασμό μιας κάθετης ανάπτυξης για να βελτιστοποιήσουμε την χρήση και να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο κλινοπτιλόλιθος ως φυσικός ζεόλιθος ανήκει στις μεγαλύτερες καινοτομίες του κόσμου για το μέλλον της Ανθρωπότητας.


http://www.lygeros.org/articles.php?n=14402&l=gr
Διαβάστε περισσότερα... »
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο Νίκος Λυγερός για τον ζεόλιθο στο real fm

Ο Νίκος Λυγερός για τον ζεόλιθο στο real fm.
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο REAL FM 97.8 FM, 04/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ηχηρά πολιτικά ονόματα στη δικογραφία. Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφανθεί για το αν υπάρχουν ευθύνες

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία σχετικά με τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.

Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφανθεί για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι για πέντε πρώην και νυν υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και αν θα αρθεί η ασυλία ενός βουλευτή.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, στην επίμαχη δικογραφία γίνεται αναφορά στην τέως υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους τέως υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, στο σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Η Βουλή καλείται να αναζητήσει εάν έχουν ευθύνες, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κυρία Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Καλαφάτης, Μπουγάς, Νεράτζης και Παπαγεωργίου, ενώ για τον κ. Μουσουρούλη, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα άρσης της ασυλίας του.

Σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα καταλογίζεται από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» ότι με παραλείψεις και ενέργειές τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Και αυτό γιατί ματαιώθηκε επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.

Από τη Εισαγγελία Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν για να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού. Η πρακτική αυτή του κ. Μανιάτη δεν είχε εφαρμοστεί σε άλλη παρόμοια υπόθεση. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο το περασμένο έτος είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» είχε ξεκινήσει από το έτος 2004 αιτήσεις για εξόρυξη στον Έβρο και είχε στα χέρια της θετικές γνωμοδοτήσεις των καθ΄ ύλην αρμοδίων υπηρεσιών. Όμως, από τα τέλη του 2007 έως και τον περασμένο χρόνο με παραλείψεις και ενέργειες πολιτικών προσώπων, δεν προχώρησε η ανάθεση εξόρυξης και φυσικά η επένδυση ματαιώθηκε.

Ο ελληνικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Ακόμη, η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.
Διαβάστε περισσότερα... »

Στη Βουλή δικογραφία κατά της Μπιρμπίλη και άλλων πολιτικών

Η βουλή θα αναζητήσει τυχόν ποινικές  ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος  Τίνας Μπιρμπίλη, των  τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη  Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη. Η δικογραφία που διαβιβάστηκε μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή αφορα σε ματαίωση επένδυσης, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη  ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.

Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε απο την Εισαγγελία Ορεστιάδας μετά απο μήνυση  κατα των πολιτικών προσώπων που υποβλήθηκε από εκπρόσωπο της  εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους αποδιδονταν ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Εφαρμογή Ζεόλιθου στα Πυργά, Κύπρος

Εφαρμογή Ζεόλιθου στα Πυργά, Κύπρος.
Εφαρμογή Ζεόλιθου στα Πυργά, Κύπρος. 01/02/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Έρευνες στην Κίρκη για ζεόλιθο

Έρευνες στην Κίρκη για ζεόλιθο.
Έτοιμος είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να καταθέσει αίτημα για άδεια μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή της Κίρκης, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει ζεόλιθος.

Το έναυσμα με το οποίο κινήθηκε η διαδικασία ήταν η δημοσιοποίηση της έρευνας του δρ. Κυριάκου Αρίκα υφηγητή του Ινστιτούτου ορυκτολογίας και πετρογραφίας του πανεπιστημίου Αμβούργου, στην οποία αναφέρει ότι, εκτός του ζεολιθικού πεδίου που υπάρχει στα Πετρωτά, υπάρχουν και άλλα αξιοποιήσιμα πεδία όπως αυτό της Κίρκης.

Για το θέμα της έρευνας του ζεόλιθου μίλησε ο ειδικός σύμβουλος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννης Φαλέκας με τον Σταύρο Αποστολίδη στην σημερινή εκπομπή του STATUS.
Διαβάστε περισσότερα... »

N. Lygeros: Zéolithe et Viticulture

N. Lygeros: Zéolithe et Viticulture.
Nikos Lygeros - Zéolithe et Viticulture - Saint Lager, 31/01/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε ελαιόδεντρα. Πρόδρομος, Μεσσηνίας

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε ελαιόδεντρα. Πρόδρομος, Μεσσηνίας.
Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε ελαιόδεντρα. Πρόδρομος, Μεσσηνίας. 30/01/2014.
Διαβάστε περισσότερα... »

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελληνικός Ζεόλιθος
Copyright © 2013 - 2019.