Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 25 - 28 Αυγούστου 2015

5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 25 - 28 Αυγούστου 2015.
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Υπάρχει θέμα". Start Media Tv. 29/08/2015

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Υπάρχει θέμα". Start Media Tv. 29/08/2015.
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Διάταξη μάχης

Σε διάταξη μάχης πρέπει να είναι ο Ελληνισμός, γιατί είναι πολλά τα μέτωπα και σε πολλαπλά επίπεδα. Κι όσοι ασχολούνται με τον κομματισμό, τον δογματισμό και τον φανατισμό δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ανίκανοι να κάνουν και τίποτα άλλο. Κι αν ο Ελληνισμός είναι ακόμα ζωντανός δεν είναι χάρη σ’ αυτά τα τεχνάσματα της μικροπολιτικής, αλλά σε πράξεις που άφησαν ίχνη ακόμα και μετά από αιώνες, γιατί είχαν μια διαχρονική αξία. Αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο οφείλονται σ’ ένα επίσημο ραγιαδισμό που φαίνεται να είναι πολιτικά ορθός. Βλέπουμε στην εξουσία άτομα που δεν ξέρουν τι να την κάνουν ακόμα και όταν την έχουν. Αρκεί να εξετάσουμε το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ που αργεί τόσο πολύ δίχως κανένα σοβαρό λόγο και τον εκφυλισμό του διαγωνισμού υδρογονανθράκων διότι είχαν άλλες προτεραιότητες. Εδώ υπάρχουν ο Πύρρος, ο Αχιλλέας και ο Μινώας και ακόμα περιμένουμε απλές κινήσεις: το άνοιγμα ενός φακέλου και την αρχή νέων σεισμικών. Το ίδιο βλέπουμε και με τον ελληνικό ζεόλιθο για να μη μιλήσουμε για την ελληνική καινοτομία.

Η συνέχεια εδώ... http://lygeros.org/articles?n=21041&l=gr
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Σταματούν οι Σκουριές με απόφαση Υπουργού

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε πράξη ένα όραμα. Με επίσημη απόφασή του ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών μετά από παράβαση των όρων από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Πρακτικά είναι μια διακοπή των εργασιών κι αυτό είναι ήδη ένα επίτευγμα. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να αναλύσουμε το θέμα μέσα στο πλαίσιο των ερχόμενων εκλογών. Δεν μας αφορά καθόλου με την έννοια ότι η προτεραιότητα είναι να σταματήσει η καταστροφή της φύσης και της ζωής των ανθρώπων μας στις Σκουριές. Ούτε το θέμα της διπλωματίας έχει ουσία σε αυτό το πεδίο δράσης. Είναι σίγουρα καλό που ο Υπουργός υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες. απαραίτητες και αναγκαίες για την πατρίδα μας αφού αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δήλωσε το εξής «πρέπει και οι εταιρίες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί, έτσι ώστε να μη θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον», ιδέα πάνω στην οποία προσθέτουμε και την ανθρώπινη παράμετρο, αλλά και την έννοια της μη αναστρέψιμης καταστροφής. Διότι αυτό είναι το πρόβλημα και η ουσία. Αυτή η άδεια δεν έπρεπε να δοθεί από την αρχή, αφού πρόκειται για καθαρά χημική εξόρυξη. Όλοι οι άνθρωποι που πάλεψαν για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εκμετάλλευση δεν ακούστηκαν για χρόνια.

Η συνέχεια εδώ... http://lygeros.org/articles?n=21006&l=gr
Διαβάστε περισσότερα... »
Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Μετά τον εφιάλτη

Μετά τον εφιάλτη όλοι καταλαβαίνουν ότι τελειώνει μόλις ξυπνήσουμε και ποτέ πριν, διότι είναι κι αυτός ένα όνειρο. Πολλοί από τους δικούς μας πίστεψαν στο ανούσιο μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικό, αλλά τώρα αντιλήφθηκαν ότι αυτό το κριτήριο δεν επαρκεί βέβαια, αν δεν υποστηρίζεται από ένα στρατηγικό όραμα. Επίσης φαίνεται τώρα με ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντιδραστικότητα δεν σημαίνει επαναστατικότητα. Διότι η σκέψη η επαναστατική θέλει ιδέες κι όχι μόνο ιδεολογία. Μπορεί μερικοί να μην ξύπνησαν ακόμα μετά από τόσα χρόνια αδράνειας, γιατί απλώς δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα ούτε με το περιβάλλον. Αν είναι μόνοι τους, δεν πειράζει. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν πείθουν άλλους που δεν ξέρουν πια τι να πιστέψουν μετά από όλα όσα είδαν τόσα χρόνια. Όμως τα δεδομένα δεν αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο. Η έλλειψη της αξιοποίησης της ενέργειας και του φυσικού πλούτου της Ελλάδας αποτελεί ένα στρατηγικό λάθος που πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα μας να έχει τόσο μεγάλα αποθέματα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως στρατηγικά και ακόμα να ψαχνόμαστε για να βρούμε τι; Εποικοδομητικές και στρατηγικές λύσεις στα προβλήματά μας; Σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο έχουμε δει τεράστιες αλλαγές στον τομέα της ενέργειας κι αυτό σε μερικά χρόνια μόνο. Η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος ακόμα και η Κύπρος έχουν ανακαλύψει κι άρχισαν να αξιοποιούν τα στρατηγικά αποθέματα του φυσικού αερίου. Και στην Ελλάδα μερικοί υποτίθεται υπεύθυνοι αναρωτιούνται ακόμα και τώρα τι πρέπει να κάνουν.

Η συνέχεια εδώ... http://lygeros.org/articles?n=20957&l=gr
Διαβάστε περισσότερα... »
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Πειραματικός ελληνικός ζεόλιθος

Χάρη στην άδεια έρευνας για ζεόλιθο στην περιοχή Κόκκαλο που έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ελληνικό ζεόλιθο, για να κάνουμε πειράματα και επιλεκτές εφαρμογές. Προς το παρόν είναι βέβαια μόνο μερικά κιλά μέχρι να δοθεί η άδεια εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου, αλλά είναι μία συμβολική αρχή που αποδεικνύει ότι το όραμα έγινε πραγματικότητα και τώρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξή του όσο και καθυστερημένος να είναι. Επειδή θέλουμε υλικό για πειράματα που αφορούν και ελληνικές πατέντες, ζητήσαμε να έχουμε μια ειδική κοκκομετρία και μάλιστα με δύο επιλογές. Ο Γιώργος Γεωργιάδης μας προμήθευσε με δύο σάκους. Και στις δύο περιπτώσεις είμαστε στα 20 μ και αυτό είναι το αποτέλεσμα των μηχανών - σπαστήρες - που βρίσκονται στο εργοστάσιό του κοντά στην Θεσσαλονίκη. Από μόνο του, είναι η απόδειξη μίας τεχνογνωσίας και μίας αποτελεσματικής τεχνολογίας σε πρακτικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα... »

Medical Applications of Zeolites

Medical Applications of Zeolites.
Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Promoting the Science of Nanoporous Materials - Programme

Final programme                              
Full Abstract book   (will be provided at conference)


The scientific programme will begin on Monday 27th July 2015 at 9:00 am and finish at lunchtime on Friday 31st July 2015.
Each day will begin with one of our invited speakers and will also feature the recipient of the 2015 Founder's Award.
As is traditional optional excursions will be held during two of the afternoons with lectures and presentations resuming after dinner.
The formal Poster Session will be held on Monday evening with posters being displayed for further discussion throughout the week.
Exhibitors will be presented throughout the week.
A Welcome Reception will be held on Sunday with the Conference Banquet will be held on the Thursday evening.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ZEOLITE CEMENT IN MARTIAN VOLCANICLASTIC ROCKS

ZEOLITE CEMENT IN MARTIAN VOLCANICLASTIC ROCKS.
Διαβάστε περισσότερα... »

Closing the Loop: Recycling Water and Air in Space (NASA)

Closing the Loop: Recycling Water and Air in Space.
Διαβάστε περισσότερα... »

Zeolite Crystal Growth (ZCG) - 05.13.15 (NASA)

ISS Science for Everyone
Science Objectives for Everyone 
The ZCG investigations examined how subtle changes in the chemical formulation affected nucleation and growth of zeolite crystals. The microgravity environment allowed researchers to grow higher-quality crystals. These crystals have a number of useful commercial applications as catalysts and absorbents.
Science Results for Everyone 
Information Pending
The following content was provided by Albert Sacco, Jr., Ph.D., and is maintained in a database by the ISS Program Science Office.
Experiment Details
OpNom:
Principal Investigator(s)
Albert Sacco, Jr., Ph.D., Lubbock, TX, United States

Co-Investigator(s)/Collaborator(s)
Information Pending

Developer(s)
Northeastern University, Center for Advanced Microgravity Materials Processing, Boston, MA, United States

Sponsoring Space Agency
National Aeronautics and Space Administration (NASA)

Sponsoring Organization
Human Exploration and Operations Mission Directorate (HEOMD)

Research Benefits
Information Pending

ISS Expedition Duration
December 2001 - May 2003

Expeditions Assigned
4,5,6

Previous ISS Missions
ZCG has been performed successfully on STS-50, STS-57 and STS-73. Unfortunately due to the loss of Space Shuttle Columbia (STS-107) during re-entry into Earth's atmosphere, the ZCG samples processed on STS-107 were not available for processing.


Experiment Description
Research Overview
  • This investigation examined how microgravity affects formation and growth of zeolite/zeotype crystals. The three-dimensional structure of a zeolite crystal allows it to act as a molecular sieve to selectively filter certain chemicals in applications such as petroleum processing.


  • ZCG furnace provided larger zeolite crystals with fewer defects to characterize their structures, establish structure property relationship, and better understand their sorption, ion exchange, and catalytic performance in order to design new and better materials for use in traditional as well as new applications.
Description
Zeolites are hydrated aluminosilicate minerals, with a micro-porous crystalline framework that includes a network of interconnected tunnels, creating a structure similar to a honeycomb. A sort of mineral sponge, their microporous structure enables zeolites to very specifically absorb and release chemical species, including various cations and gas molecules such as H2O, CO2, N2, Freon, and more.

Zeolites and zeotypes (similar microporous silicates ) are widely used for many critical industrial processes, such as commercial ion exchangers, adsorbents, and catalysts. For example, virtually all the world’s gasoline is produced or upgraded using zeolites. In a very different application, zeotype ETS titanosilicates contain natural quantum wires in their structures, which are of great potential in electronic and optical applications and in photochemistry. However, scientists have insufficient understanding of how zeolite and zeotype materials grow, and how the desirable aspects of their porous structure (size, morphology, purity) can be controlled during crystal growth for commercial applications.

The ZCG experiment examined the growth of zeolite crystals in microgravity, where the role of convection and sedimentation is minimized, providing a growth environment that would produce fewer crystal defects. The Zeolite Crystal Growth (ZCG) furnace, which was derived from earlier shuttle models, can grow zeolites, zeotype titanosilicate materials, ferroelectrics, and silver halides—all materials of commercial interest. The unit consists of a cylinder-shaped furnace, the Improved Zeolite Electronic Control System (IZECS), which includes a touchpad and data display as well as autoclaves. Two precursor growth solutions are placed into each autoclave, which mix during their stay in the furnace.

Zeolite Beta was grown from precursor solutions of sodium aluminate and colloidal silica heated to 403 K (130°C) on station. The samples were characterized by X-ray diffraction to determine the crystal structure. The performance of zeolite Beta as a Lewis acid catalyst was evaluated using a standard set of chemical reduction reactions known as the Meerwein-Pohhdorf-Verley (MPV) reactions.
Διαβάστε περισσότερα... »
Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Η χαρτογράφηση του Ελληνικού ζεόλιθου

Με τα νέα δεδομένα στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στα Πετρωτά, στο Βόρειο Έβρο, η χαρτογράφηση του ελληνικού ζεόλιθου μας μαθαίνει όλο και περισσότερα στοιχεία, για αυτά τα στρατηγικά αποθέματα της πατρίδας. Η καταγραφή των δεδομένων σε γεωλογικό επίπεδο και ο εντοπισμός ζεολιθικών τόφφων, μας δίνουν τώρα μια εικόνα πιο ξεκάθαρη για την τοποθεσία των κοιτασμάτων που μας ενδιαφέρουν λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε κλινοπτιλόλιθο. Τώρα δηλαδή δεν έχουμε μόνο και μόνο εκτιμήσεις, όπως παλαιότερα για την περιοχή, αλλά αποτελέσματα χειροπιαστά και μάλιστα μερικά από αυτά και με χημικές αναλύσεις χάρη στο τεράστιο έργο που παράγει ο Γιώργος Γεωργιάδης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να αναλύσουμε πιο στρατηγικά τα δεδομένα που ανακαλύφθηκαν με το άνοιγμα του δρόμου πρόσβασης και με τις τοπικές δειγματοληψίες που θα είναι πολύτιμες για την απόδειξη της εμπορευσιμότητας των κοιτασμάτων της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα... »
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Η συμφωνία είναι μόνο το πρώτο βήμα

Η συμφωνία είναι μόνο το πρώτο βήμα κι όχι το τελευταίο. Η συμφωνία απλώς ξεκαθαρίζει ένα πλαίσιο, το οποίο πρέπει στη συνέχεια να συνοδευτεί από το πεδίο, το πεδίο δράσης και πεδίο μάχης. Έχουμε και άλλα θέματα που πρέπει να προχωρήσουν επί του πρακτέου και η συμφωνία είναι απλώς το σημείο εκκίνησης. Σε αυτό το πεδίο πρέπει να κινηθούμε, για ν’ αποκτήσουμε μια δυναμική που δεν έχουμε προς το παρόν. Επίσης ξέρουμε όλοι ότι μέτρα εξοικονόμησης δεν είναι μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης. Πρέπει λοιπόν ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος μας, αλλά να έχουμε και από κάπου κέρδη. Σε αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος. Πρέπει απλώς να το αντιληφθούν και οι υπεύθυνοι και όχι μόνο αρμόδιοι. Διότι πρέπει να γίνουν κινήσεις και μετά πράξεις. Χειροπιαστά παραδείγματα είναι η εξέλιξη του διαγωνισμού για τους υδρογονάνθρακες και ειδικά για το δεύτερο θαλάσσιο οικόπεδο της ελληνικής ΑΟΖ, όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα Πύρρος και Αχιλλέας, για το οποίο είναι υποψήφια η τριπλή κοινοπραξία.

Διαβάστε περισσότερα... »
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και ελληνικός ζεόλιθος

Η πολιτική αγροτικής ανάπτυξης είναι για την Ελλάδα ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της Ελλάδας. Βέβαια έχουμε συνηθίσει ν’ ακούμε για τους αγρότες μ’ ένα παθητικό τρόπο λόγο επιδομάτων, δίχως ν’ αντιληφθούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν για την πατρίδα μας. Έχουμε μια γη με μεγάλες δυνατότητες και μία τεράστια ποικιλία. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε. Σε αυτό το πλαίσιο ο ελληνικός ζεόλιθος μπορεί να παίξει ένα τεράστιο ρόλο, αφού προστατεύει τη γη, επιτρέπει την εξοικονόμηση νερού για το πότισμα, την αποφυγή βαρέων φαρμάκων, την εξοικονόμηση λιπασμάτων, αφού είναι πιο αποδοτική η καλλιέργεια και βέβαια ταυτόχρονα την αύξηση παραγωγής σε όλους τους τομείς της γεωργίας. Ο ζεόλιθος επιτρέπει επίσης και την πιο αποτελεσματική προστασία των βιολογικών και των παραδοσιακών καλλιεργειών.

Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός - Ελληνικό ζεόλαδο και ελληνικός ζεόλιθος

Στην Ελλάδα έχουμε ένα ελαιόλαδο που είναι από τα πιο αναγνωρισμένα στον κόσμο. Τώρα αρχίζουμε να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας και ελληνικό ζεόλιθο. Ξέρουμε ήδη ότι αυτός ο συνδυασμός μας επιτρέπει να παράγουμε ζεόλαδο, δηλαδή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από ελιές που έχουν προστατευτεί αποκλειστικά από ζεόλιθο. Βάζουμε 8 κιλά ανά ρίζα με τη μορφή ενσωμάτωσης, για να δεσμευτούν τα βαριά μέταλλα, οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες και ψεκάζουμε μ’ ένα μείγμα 3 κιλά ζεόλιθου για 200 λίτρα νερού, για ν’ αποφύγουμε οριστικά το πρόβλημα του δάκου. Δηλαδή με αυτή τη μεθοδολογία δεν έχουμε πια καθόλου δάκο. Κατά συνέπεια, έχουμε ταυτόχρονα και μικρότερη οξύτητα, πράγμα το οποίο επιτρέπει, τουλάχιστον γι’ αυτό το κριτήριο, να βρισκόμαστε στο πλαίσιο του Ultra premium. Και αυτό είναι πραγματική αξιοποίηση του υγρού χρυσού που αποτελεί το ελληνικό ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα... »

L’utilizzo di acque reflue urbane a scopi irrigui

L’utilizzo di acque reflue urbane a scopi irrigui.
L’utilizzo di acque reflue urbane a scopi irrigui.

Si chiama Reraria ed è un progetto pilota che ha come obiettivo quello di risparmiare l’elemento più prezioso per la vita nel pianeta: l’acqua.

Διαβάστε περισσότερα... »

Anaerobic-ion exchange (AN-IX) process for local-scale nitrogen recovery from wastewater

Daniel P. Smitha, , ,
Nathaniel T. Smithb

a Applied Environmental Technology, PO Box 576, Garrett Park, MD 20896, USA
b Civil and Environmental Engineering, University of Maryland, College Park, MD 20742, USA

Received 18 June 2015, Revised 22 July 2015, Accepted 23 July 2015, Available online 29 July 2015


Highlights

Anaerobic-ion exchange (AN-IX) process recovers sanitation water nitrogen at source.

AN-IX couples anaerobic upflow solids blanket treatment and ion exchange.

57 L field prototype recovered >95% sanitation water nitrogen for 14 months.

AN-IX operates passively with small footprint, limited maintenance and no energy.

Anaerobic-ion exchange is a platform for local-scale nitrogen cycling.


Abstract

An anaerobic-ion exchange (AN-IX) process was developed for point-of-origin recovery of nitrogen from household wastewater. The process features upflow solids-blanket anaerobic treatment (ammonification) followed by ammonium ion exchange onto natural zeolite. The AN-IX system is configured as a series of linked upflow chambers that operate passively without energy input, and is amenable to intermittent and seasonal operation. A 57 L prototype was operated for over 1.8 years treating actual wastewater under field conditions. Total nitrogen removal exceeded 96% through the first 160 days of operation and effluent ammonium nitrogen remained below detection for 300 days. Ion exchange chambers exhibited sequential NH4+-N breakthrough over extended operation and complete media exhaustion was approached at Day 355. The ammonium capacity of zeolite was estimated as 13.5 mg NH4+-N per gram dry weight. AN-IX is a resilient and cost effective process for local-scale nitrogen recovery and reuse, suitable for small scale and larger systems.

sciencedirect.com
Διαβάστε περισσότερα... »
Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Από το ΥΠΟΙΚ στο ΥΠΑΠΕΝ

Πόση νοημοσύνη χρειάζεται κανείς για να καταλάβει ότι σε μια οικονομική κρίση δεν μπορούν όλες οι λύσεις να βρεθούν στο Υπουργείο Οικονομίας, αφού αυτό μπορεί να διαχειριστεί μόνο και μόνο αυτά που έχει ήδη. Με άλλα λόγια, στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται για εξοικονόμηση. Έτσι όσο δεν επενδύσουμε με την έννοια την πολιτική στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν θα αλλάξουμε την οικονομική κατάσταση. Διότι με αυτό το Υπουργείο μπορούμε όχι μόνο ν’ αλλάξουμε άμεσα δεδομένα, παραδείγματος χάρη με το δεύτερο θαλάσσιο οικόπεδο της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά και με τον ελληνικό ζεόλιθο στη Θράκη. Διότι δεν γίνονται όλα με τις αποκρατικοποιήσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα... »

Extraction of Zinc, Copper and Lead Ions with a Zeolite Loaded by a Multidentate Schiff Base Ligand Followed by Flame Atomic Absorption Spectrometric Analysis

DOI:10.1080/01496395.2015.1068332
Mahdeyeh Sheikhshoaieab, Tayebeh Shamspura, S. Zia Mohammadib & Vahid Saheba*

Abstract

A multi-element preconcentration–separation technique for metal ions is established. The procedure is based on complex formation of metal ions with Bis(2-hydroxy-1-naphtaldimine)-N-diethylentriamine (BHNDT) on nanoporous Analcime as sorbent followed by their determination using flame atomic absorption spectrometry. The effects of analytical parameters like pH, flow rates, eluent types and sorption capacity on the recoveries of metal ions are investigated. In order to predict the extraction ability of BHNDT for different metallic ions, DFT method is used to compute the binding energies of the cations to the title Schiff base compound. The calculated binding energies are in good agreement with the observed extraction power of the Shiff-base ligand.
Διαβάστε περισσότερα... »
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές. Ό,τι και να λέγεται, όποιες και να είναι οι υποσχέσεις από όλες τις πλευρές, είναι απαράδεκτο που συνεχίζονται οι εργασίες. Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για χρυσό, αλλά για χρυσόσκονη. Όλοι βλέπουμε ότι η χημική εξόρυξη είναι απαράδεκτη. Όλη αυτή η διαδικασία οφείλεται μόνο στο χρηματιστήριο με το χρυσό και δεν μπορεί να είναι μια σοβαρή επένδυση ακόμα και οικονομικά. Όταν καταστρέφεις τα πάντα, γιατί αγνοείς τα πάντα, δεν μπορείς να συνεχίσεις χωρίς κανένα κόστος. Ακόμα και η χρήση της Αστυνομίας πρέπει να σταματήσει, διότι πρόκειται για χειραγώγηση. Κανένας δεν θέλει την οριστική και μη αναστρέψιμη καταστροφή της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός - ΑΟΖ και ζεόλιθος

Η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος είναι εργαλεία υψηλής στρατηγικής και εποικοδομητικές λύσεις, για να βοηθήσουν έμπρακτα την πατρίδα μας. Κατά συνέπεια, είναι θέματα που πρέπει να προωθήσουμε σε κάθε περίπτωση ό,τι και να γίνει, γιατί δεν είναι μόνο μέτρα εξοικονόμησης, αλλά μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Με την ΑΟΖ και το ζεόλιθο λειτουργούμε και στο πλαίσιο θάλασσας με το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και ξηράς με τη Μακεδονία και την Θράκη.

Διαβάστε περισσότερα... »
Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ν. Λυγερός - Πατέντες με ελληνικό ζεόλιθο

Αντί να περιμένουμε να μας έρθουν όλα, πρέπει να κάνουμε κι εμείς κινήσεις καινοτομίας. Με τα πρώτα δείγματα της ποιότητας του ελληνικού ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο, έχουμε τη δυνατότητα να επινοήσουμε νέα προϊόντα που προσφέρουν μια προστιθέμενη αξία. Ο ελληνικός ζεόλιθος είναι κλινοπτιλόλιθος, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του τοπικά χαρακτηριστικά. Ο ελληνικός ζεόλιθος είναι του τύπου Ευλανδίτη. Έχει λοιπόν ένα γενικό τύπο: (Ca,Na2)2 (Si7Al2O18), 6H2O αλλά είναι κλινοπτιλόλιθος, άρα έχει τα εξής στοιχεία Si-Al-Na-K-Ca. Όμως επειδή μιλούμε στην πραγματικότητα για ζεολιθικό τόφο, πάντα υπάρχουν κι άλλα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα... »

Ν. Λυγερός - Στρατηγικός στόχος

Είναι ώρα τώρα να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, και να σταματήσουμε ν' ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα οικονομικά κι ας επενδύσουμε στη στρατηγική μας σκέψη. Φτάνει πια αυτός ο ελλαδισμός της μιζέριας, όπου το όλο θέμα είναι πώς να θάψουμε ο ένας τον άλλον για να κερδίσει ψήφους. Είμαστε του Ελληνισμού και πρέπει να ξεπεράσουμε τις άθλιες κομματικές διαφορές και διαμάχες. Πρέπει να βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε και την Ελλάδα και την Κύπρο. Αν δεν έχουμε στρατηγικό στόχο πάνω στον οποίο συμφωνούμε όλοι, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας.

Η συνέχεια... http://lygeros.org/articles?n=20763&l=gr
Διαβάστε περισσότερα... »

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελληνικός Ζεόλιθος
Copyright © 2013 - 2019.